Windpark Haringvlietdam krijgt 4 nieuwe windturbines

AMSTERDAM – De 6 windmolens bij windpark Haringvlietdam, bij Hellevloetsluis, worden vervangen voor 4 nieuwere modellen. Met de nieuwere versies kan 4 keer zo veel energie worden opgewekt.

Windmolens in Haringvlietdam bij de DeltawerkenDe oude modellen hadden per stuk een vermogen van 600 kilowatt, de nieuwe windmolens hebben elke een vermogen van 3 megawatt.  Dit valt ook te zien in de omvang. Hadden de oude windmolens een wiekdiameter van 44 meter, de nieuwe hebben een diameter van 93 meter.

Opgeteld kunnen de nieuwe windmolens 32 miljoen kilowattuur produceren, genoeg voor 32.000 huishoudens. De gemeente Hellevoetsluis moet nog wel het bestemmingsplan voor de windmolens veranderen voordat met de bouw kan worden begonnen.

Gerecycled

Tegenover De Telegraaf verklaart een woordvoerster van de gemeente Hellevoetsluis dat de oude windmolens worden gerecycled.

Het windpark Haringvlietdam wordt beheerd door de gelijknamige joint-venture, opgezet door Triodos Bank, Lagerwey Exploitatie en E-Connection Groep.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!