Windparken op Goeree-Overflakkee komen stap dichterbij

AMSTERDAM – Verschillende partijen op Goeree-Overflakkee hebben afspraken gemaakt over onderzoek naar maximaal 260 megawatt aan windenergie op het eiland.

Windpark in weilandenDit meldt provincie Zuid-Holland. Hiermee komen nieuwe windparken op Goeree-Overflakkee een stap dichterbij.

De gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland en de Coöperatie Windgroep Goeree-Overflakkee hebben de overeenkomst getekend. Hierin zijn afspraken gemaakt over het ruimtelijk onderzoek, de baten en de communicatie.

Grote bijdrage aan windenergie 

In totaal moet de provincie 730 megawatt aan windmolens hebben in 2020. “De gemeente Goeree-Overflakkee levert een hele grote bijdrage aan de realisatie van windenergie voor de provincie. Daar zijn wij de gemeente erg dankbaar voor”, aldus gedeputeerde Govert Veldhuijzen.

Om de bewoners goed te informeren over de procedure heeft de gemeente samen met de provincie en de Windgroep onder meer inloopavonden georganiseerd in Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Stellendam.

De gemeente Goeree-Overflakkee en Provinciale Staten bepalen eind 2013 aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek waar windenergie op het eiland mogelijk is.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!