Windturbines Nijmegen-Betuwe overgedragen aan coöperatie

De overname van de Lagerwey-windturbines door Windpark Nijmegen-Betuwe is een feit. Pim de Ridder heeft getekend namens Windpark Nijmegen-Betuwe.

Hiermee zijn de windturbines officieel overgedragen aan Windpark Nijmegen-Betuwe en de leden van de coöperatie WindpowerNijmegen.

De windturbines van het windpark draaien al sinds oktober maar hebben nu formeel de testfase afgerond en kunnen daarmee overgedragen worden aan de eigenaren van het park. Naast onder andere stichting Wiek-II zijn dat ruim 1.013 leden van de coöperatie uit met name Nijmegen en Overbetuwe maar ook daarbuiten.

De Ridder vervolgt: ‘Windpark Nijmegen-Betuwe is geen standaardproject. Samenwerken met 1.013 aandeelhouders vraagt om een bijzondere aanpak van alle partijen die betrokken zijn bij het project. Een partij als Lagerwey past hierbij.’

De realisatie van het windpark motiveert de eigenaren om nog meer groene plannen te ontwikkelen. Zoals het realiseren van een vijfde windturbine, het bouwen van een groene centrale die warmte levert uit zonne-energie en het vormen van een eigen duurzaam lokaal energiebedrijf.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!