Zuid-Holland dwingt gemeenten ruimte te maken voor windmolens

AMSTERDAM – Zuid-Holland gaat de gemeenten Midden-Delfland, Westland, Papendrecht en Alblasserdam dwingen om ruimte te maken voor windmolens.

Een windpark achter een weiland in CanadaDit meldt het provinciale bestuur van Zuid-Holland.

De maatregel is nodig omdat de gemeenten anders de provincie anders niet aan de afspraken kan voldoen die het met andere provincies heeft gemaakt.

Om de doelstelling van 6.000 megawatt aan windenergie te halen in heel Nederland moet Zuid-Holland 735,5 megawatt aan windmolens plaatsen.

Niet schikken in de maatregelen 

300 megawatt daarvan komt in het Rotterdamse havengebied, 260 megawatt in Goeree-Overflakkee. De rest wordt verdeeld in de overige regio’s.

Midden-Delfland, Westland en Papendrecht hebben aangegeven zich niet te gaan schikken in de maatregel van de provincie. Alblasserdam heeft nog geen reactie gegeven.

Forse inspanning 

In een brief heeft gedeputeerde Govert Veldhuijzen van Economie, Ruimte en Energie in april van dit jaar een aantal Zuid-Hollandse gemeenten verzocht de locaties ruimtelijk mogelijk te gaan maken. Nu enkele dat weigeren of verzuimen, rest de provincie niets anders dan het zelf te gaan doen, zegt Veldhuijzen.

“We moeten in Zuid-Holland nog een forse inspanning leveren om de afspraken met het rijk te kunnen nakomen. Daarbij hebben we alle locaties nodig die nu zijn aangewezen. Ruimtelijke inpassing is tijdrovend en de tijd dringt. Vertraging is geen optie”.

Medewerking 

Van de gemeenten die in april werden verzocht om windedenenergie in hun bestemmingsplan op te nemen, hebben 5 gemeenten aangegeven hieraan te willen meewerken.

Gedeputeerde Staten hebben deze gemeenten een brief gestuurd waarin zij de gemeenten bedanken voor de medewerking en aangeven op korte termijn afspraken te willen maken om de provinciale ruimtelijke bevoegdheid voor windenergie aan hen over te dragen.

Eén gedachte over “Zuid-Holland dwingt gemeenten ruimte te maken voor windmolens

  • 23 juli 2019 om 15:03
    Permalink

    Lo inhibidores de la PDE5 pueden causar disminución de la presión arterial y nunca deben ser tomados por pacientes que hacen uso de nitratos. De hecho, ambos trastornos a veces se potencian mutuamente y empeoran el uno al otro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!