TenneT treft voorbereidingen voor bouw energienet offshore wind

AMSTERDAM – Hoogspanningsnetbeheerder TenneT bereidt zich voor op het bouwen van een energienet voor de offshore windmolens die gaan verrijzen bij de Nederlandse Kust.

Offshore wind
©: Wikipedia Commons/Kaly99

Het bedrijf heeft maandag een speciale nieuwe afdeling offshore Nederland opgericht.

“Wij bundelen kennis, kunde en ervaring in deze nieuwe afdeling binnen onze offshore organisatie om de windparken op zee zo efficiënt mogelijk aan te sluiten op TenneT’s hoogspanningsnet op land”, aldus Mel Kroon, topman bij TenneT.

“Nederland heeft de ambitie om in 2020 3.450 MW aan windparken op zee te hebben gerealiseerd. Een zeer ambitieus streven en bovendien een proces waarbij goede samenwerking met de bouwers van de windparken cruciaal is.”

Miljarden besparing

Marco Kuijpers gaat leiding geven aan de nieuwe afdeling. Hij was eerder betrokken bij de voorbereiding van de BritNed-zeekabel en grote projecten op land in Nederland.

TenneT is door het ministerie aangewezen om het energienet voor alle offshore windmolens in Nederland te bouwen. Hierdoor worden enkele miljarden bespaard in de kosten voor wind.

Het bedrijf heeft al veel ervaring hierin. In Duitsland voert TenneT deze taak ook uit en daar heeft het concern op dit moment ruim 7.100 MW aan aansluitcapaciteit voor offshore windparken in aanbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!