Milieudefensie niet tevreden met 3 van 11 locaties grote windmolenparken

AMSTERDAM – Milieudefensie is niet tevreden met 3 van de 11 locaties die de overheid heeft aangewezen voor grotere windmolenparken.

Een windpark in Groningen met een oude windmolen ervoorDit melden verschillende media.

Het gaat om de gebieden Eemshaven, Flevoland en IJsselmeer Noord. De locaties grenzen aan beschermde natuurgebieden, verklaart Hans Berkhuizen, directeur van Milieudefensie.

Volgens de milieuorganisatie is nog niet goed onderzocht wat de gevolgen zijn van de grotere windparken voor het milieu.

Burgers betrekken

Hans Berkhuizen riep in een opiniestuk op onder andere de Groene Courant op burgers te betrekken bij de realisatie van de kleinere windparken.

“Partijen in gemeenteraden maken nog veel te weinig werk van de kansen van burgerparticipatie in windenergieparken”, zo schrijft hij.

Lees ook: Betrek burgers op de juiste manier bij windmolens

Aanwijzing van 11 gebieden

Maandag maakte de overheid bekend met de provincies akkoord te zijn over de aanwijzing van 11 gebieden als locatie voor grotere windparken van meer dan 100 megawatt. Hiermee moet het grootste deel van de doelstelling van 6.000 megawatt in 2020 worden gehaald.

De provincie moeten zelf nog iets minder dan 600 megawatt invullen aan kleinere windparken. Plannen daarvoor liggen naar verwachting eind juni klaar.

Lees ook: Kabinet heeft zoekgebieden voor windparken definitief rond

Gerelateerde artikelen

Copyright foto: RWE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!