Windpark voor Rotterdam bij Nieuwe Waterweg

AMSTERDAM – In Rotterdam komt een windpark met acht turbines, samen goed om 30.000 huishoudens van stroom te voorzien. Bewoners kunnen via obligaties investeren in het park.

Een windmolens tussen de bomen doorDit staat in een plan dat vrijdag is gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Het windpark wordt gebouwd tussen de Maeslantkering en de Oranjepolder in Maassluis, langs de Nieuwe Waterweg. 

Het windpark gaat naar verwachting in 2015 in bedrijf en levert per jaar een productie van 109.000 Mwh, een CO2 besparing van ruim 63 duizend ton en 10 structurele arbeidsplaatsen op.

De plannen voor het windpark zijn tot stand gekomen in samenwerking tussen particuliere investeerders, gemeente Rotterdam, deelgemeente Hoek van Holland en Stadsregio.

Bijdrage aan Energieakkoord

Hierin worden ze gesteund door vijftien gemeenten uit de regio, provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Zuid-Hollandse Milieufederatie, Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) en het ministerie van Economische Zaken. 

Het windpark is onderdeel van een pakket maatregelen. Rotterdam gaat voor 20 procent bijdragen aan het landelijke Energieakkoord. Ander onderdeel van het voorstel is de aanleg van een warmtenetwerk. Hiervoor wordt het huidige leidingnetwerk uitgebreid, waardoor warm water als energie kan stromen tussen de haven, stad en omliggende gebieden.

Foto copyright:  Windwärts Energie GmbH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!