Award voor natuuronderzoek Schots windpark Vattenfall

Het Europese windmolenpark Offshore Wind Deployment Centre van Vattenfall, gevestigd in Aberdeen Bay, heeft de Nature of Scotland Award voor duurzame ontwikkeling ontvangen. Windmolenpark European Offshore Wind Deployment Centre werd erkend voor zijn programma voor wetenschappelijk onderzoek en monitoring.

De Nature of Scotland-prijs wordt georganiseerd door de Royal Society for the Protection of Birds Scotland. Vattenfall en de Europese Unie hebben 3 miljoen euro geïnvesteerd om het effect van offshorewindmolenparken op zeedieren te bestuderen, zoals dolfijnen, zalm, zeeforel en zeevogels. Het programma wordt beschouwd als het grootste milieuonderzoeksprogramma in zijn soort.

Chris Jackson, Vattenfall’s coördinator voor wetenschappelijk onderzoek en monitoring: ‘Onze onderzoeksinvestering zal het inzicht in de milieu-impact van offshorewind vergroten en Schotland in de voorhoede houden van offshorewindonderzoek en -ontwikkeling. Wij geloven dat de resultaten van het onderzoeksprogramma de groei van offshorewind helpen versnellen door besluitvormers en ontwikkelaars meer inzicht te bieden bij het beoordelen van de gevolgen van wind op zee.’

foto: Vattenfall

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!