800 omwonenden Houtense windmolens eisen schadevergoeding van 50.000 euro

AMSTERDAM – Ongeveer 800 omwonenden van het kleine windpark eisen per huishouden 50.000 euro van windparkexploitant Eneco.

Windmolens in Zuid-Holland op de Maasvlakte vlakbij RotterdamVolgens de inwoners zijn hun huizen minder waard geworden door het plaatsen van 3 windturbines, zo meldt RTV Utrecht. Protestgroep Stichting Gigawiek zet opnieuw de stap naar de rechter.  

Stichting Gigawiek kwam eerder al in het nieuws toen het naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens stapte om de 3 windturbines in Houten te laten verwijderen. Volgens de actievoerders. Volgens Gigawiek is er sprake van huisvredebreuk door de windmolens.

Compensatie waardedaling woning 

Deze keer zegt de stichting zich te beroepen op een uitspraak van de Hoge Raad. Die zou hebben geoordeeld dat huiseigenaren binnen een straal van 1 kilometer van een windmolen moeten worden gecompenseerd voor de waardedaling van hun woning.

De windturbines in Houten kwamen eerder nog in het nieuws toen door dagbladen meldden dat windturbines slecht voor de gezondheid waren. Dit zou blijken uit onderzoek van een Utrechtse wetenschapper. 

Bij navraag van de Groene Courant bleek dat het onderzoek in werkelijkheid een stage-opdracht was van een Utrechtse studente die stage liep bij het advocatenbureau dat Stichting Gigawiek bijstaat.

Foto copyright: F.Eveleens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!