Amerikaanse windsector gered door verlenging belastingvoordeel

AMSTERDAM – De Amerikaanse windsector kan waarschijnlijk rekenen op nog een jaar subsidie. Hiermee is een doemscenario voor de branche afgewend.

Windmolens in de VS die profiteren van het belastingvoordeel PTCDe verlenging is onderdeel van het begrotingsakkoord dat Republikeinen en Democraten hebben goedgekeurd, zo melden Amerikaanse media.

Maandag werd een overeenkomst gesloten in de Amerikaanse Senaat over een reeks van maatregelen om de zogenaamde ‘fiscal cliff’ te vermijden. Even later keurde het door de Republikeinen geregeerde Huis van Afgevaardigden het akkoord ook goed.

Schade is al gedaan

Toch is de schade al gedaan. In de windrijke staten van de VS zijn honderden banen verloren gegaan door de onzekerheid die het aflopen van de subsidie teweegbracht.

Marktkenners verwachten dat de industrie weer opgang zal komen en dat banen ook zullen terugkomen. Overigens denken deskundigen dat de schade voor volgend jaar wanneer de regeling opnieuw afloopt zal meevallen

In de nieuwe bewoording van de zogenaamde PTC-regeling hebben windparken die op 31 december 2013 nog in de bouwfase zitten al recht op de 2,2 dollarcent subsidie per kilowattuur. In de oude regeling moest een windpark al gebouwd zijn.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!