Spaanse groene-energiehervormingen raken Iberdrola

AMSTERDAM – Het Spaanse concern Iberdrola, een van de grootste windparkexploitanten ter wereld, verwacht een enorme afschrijving te moeten maken door de hervormingen die de Spaanse overheid doorvoert in de groene-energiesector.

Windmolens met een stel paarden ervoorDe nieuwe hervormingen gaan Iberdrola waarschijnlijk 170 miljoen euro schelen dit jaar, zo meldt het concern. Vanaf 2014 scheelt het waarschijnlijk 260 miljoen euro per jaar.

Iberdrola-topman Ignacio Galan noemt de hervormingen ‘oneerlijk’ en verklaart dat het bedrifj waarschijnlijk in oktober van dit jaar de activiteiten in groene energie gaat hervalueren.

Forse belastingverhogingen 

Spanje stelt forse belastingverhogingen in om de staatsfinanciën op orde te krijgen. Het subsididiëren van groene energie heeft gezorgd voor een gat van 26 miljard euro. Een nieuwe belasting van 7 procent op energieproductie moet dit helpen vullen.

Iberdrola verklaart dat het in het eerste halfjaar van 2013 79 procent meer belasting heeft moeten betalen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!