‘Windmolens maken nieuwe kolencentrales mogelijk’

AMSTERDAM – Windmolens zijn niet duurzaam doordat ze CO2-certificaten opleveren die weer nieuwe kolencentrales mogelijk maken.

Een windmolen die wordt gebouwdDit zegt Michael Daamen van Platform Duurzame Energie West-Brabant (PDEWB), tegenover BN/De Stem. Netto wordt er door de CO2-certificaten helemaal niet minder CO2 geproduceerd door windmolens.

Daamen die ook aan de wieg stond van de Brabantse energiecoöperatie Energiek Moerdijk, zegt niet tegen windmolens te zijn, maar hij vindt dat het CO2-plafond eerst naar beneden moet.

Energievebruik

Energiek Moerdijk richt zich naar eigen zeggen op een driehoek aan maatregelen. Eerst het besparen op energieverbruik door bijvoorbeeld isolatie. Dan moet de overheid zonnepanelen stimuleren en pas als er nog meer behoefte is aan stroom moeten er windmolens geplaatst worden.

De gemeente Moerdijk wil op dit moment extra windmolens plaatsen in het gebied. Volgens Daamen zijn deze niet nodig. Uit zijn berekeningen hoeft Moerdijk maar 3 windmolens te hebben en die heeft de gemeente al.  

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Juwi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!