Ventolines werkte aan 200 megawatt aan windmolens in 2015

UTRECHT – Dienstverlener Ventolines werkte mee aan de realisering van ruim 200 megawatt aan windmolens in 2015, voornamelijk te danken aan de grote projecten in de Noordoostpolder.

Windpark Westermeerwind,
©: Ventolines

Dit meldt Ventolines vrijdag.

Zo was Ventolines betrokken bij de windpark NOP Agrowind (195 megawatt) en Westermeerwind (144 megawatt).

Directeur Anne de Groot geeft aan dat de cijfers betrekking hebben op daadwerkelijk gebouwde en gerealiseerde turbines.

Bij NOP Agrowind waren in 2014 al enkele windturbines gereed bijvoorbeeld. Verder zijn er nog veel windmolens van Windpark Westermeerwind die moeten worden geplaatst.

De windmolens van NOP Agrowind waren gereed dit jaar, maar nadat een klein onderdeel werd gevonden bij een turbine werden de windmolens stilgezet. 10 van de 26 windturbines draaien nu.

40 procent totale capaciteit

Verder was het bedrijf uit Emmeloord betrokken bij Windpark Battenoert (12 megawatt), in opdracht van Deltawind, en Windpark Hartel2 (24 megawatt), opdracht van Investment Engineering.

Ventolines merkt op dat in totaal 535 megawatt aan windcapaciteit is gerealiseerd in 2015. Het bedrijf zou dus betrokken zijn bij 40 procent van al het nieuw gebouwde vermogen.

Dit jaar hoopt het bedrijf met zijn klanten Windpark Battenoert en Windpark Westermeerwind af te ronden, waarmee er nog eens minimaal 100 megawatt aan het windenergievermogen in Nederland wordt toegevoegd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!