Amerikaanse autoriteiten geven groen licht: innogy koopt 2 gigawatt wind op land

De Amerikaanse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor de aanschaf van 2 gigawatt aan windparken op land door energiebedrijf innogy. Het in Duitsland gevestigde innogy verwerft de windparken van de Britse private equity investeerder Terra Firma Capital Partners, te weten de onshore-activiteiten van EverPower Wind Holdings.

Beide bedrijven ondertekenden de koopovereenkomst al eind 2017. De volledige transactie is echter nu pas succesvol afgerond na goedkeuring door de Committee on Foreign Investments in the United States (Cfius); de Amerikaanse toezichthouder. Met deze overname wordt innogy de enige eigenaar van meer dan 2.000 megawatt onshorewindprojecten in verschillende ontwikkelingsstadia. De projecten bevinden zich in 8 staten, die aantrekkelijk zijn voor hernieuwbare energiebronnen (Maine, Maryland, Montana, New York, Ohio, Pennsylvania, Washington en Wyoming). Alle partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs vertrouwelijk te houden.

De pijplijn omvat 3 windprojecten in een verre ontwikkelingsfase: Cassadaga (circa 126 megawatt), Baron Winds (circa 270 megawatt) in de staat New York en Scioto Ridge in Ohio (circa 200 megawatt). innogy is van plan om deze projecten voor het einde van 2020 operationeel te hebben.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!