Boskalis-dochter tekent preferred supplier-overeenkomst offshorewindpark Triton Knoll

Koninklijke Boskalis Westminster dochteronderneming VBMS heeft een preferred supplier- en early works-overeenkomst getekend voor het leveren en installeren van de inter-array- en exportkabels voor het offshorewindpark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk.

Het project zal worden uitgevoerd in consortium met NKT Cables. De contractwaarde bedraagt naar schatting circa 80 miljoen euro. De toekenning vindt plaats onder voorbehoud van financiering; deze is naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 rond. Het project omvat 2  exportkabels met een lengte van 50 kilometer per stuk en 97 inter-array-kabels van 66 kilovolt die door 2 eigen kabellegschepen zullen worden geïnstalleerd. De uitvoering van het project staat gepland voor 2020.

Het offshorewindpark Triton Knoll, dat wordt ontwikkeld door Innogy Renewables UK  en Statkraft, ligt 32 kilometer voor de kust van Lincolnshire en 50 kilometer uit de kust van het noorden van Norfolk. Triton Knoll zal met 90 turbines windenergie leveren aan meer dan 800.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!