Boskalis versterkt positie op gebied van offshorekabelinstallatie met Duitse acquisitie

Boskalis heeft een overeenkomst bereikt met SPIE voor de overname van de offshorekabelinstallatie-activiteiten en het materieel van de Duitse onderneming Bohlen & Doyen (BoDo). De transactie wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

De bedrijfsactiviteiten van BoDo op het gebied van offshorekabelinstallatie bestaan uit net-op-netaansluitingen en verbindingen van offshoresubstations met onshorehoogspanningsnetten, inclusief het installeren van (nearshore) offshorekabels en het aansluiten van offshorewindparken op substations.

BoDo, met hoofdkantoor in de buurt van Wilhelmshaven, heeft een gevestigde positie op de Duitse markt voor offshorekabelinstallatie en genereert een jaarlijkse omzet van 20 tot 30 miljoen euro. De overeengekomen transactie kent geen goodwill en wordt gefinancierd uit de eigen kasstroom van Boskalis.

De transactie omvat de overname van materieel, ingraafapparatuur en personeel, evenals een aantal kleinere commerciële en onderhoudscontracten. Het belangrijkste materieel bestaat uit 3 grote kabellegbakken met een capaciteit van 800 tot 4.000 ton. Door de technische specificaties van deze bakken zijn ze geschikt voor het installeren van exportkabels in beschutte wateren en voor de snelgroeiende markt voor kabelreparatie. BoDo’s staat van dienst omvat onder andere het installeren van kabels voor projecten waaronder BorWin 3, DolWin 3 en NordLink. Als onderaannemer voor Prysmian was BoDo betrokken bij de eerste fase van het project Ostwind voor 50Hertz. Onlangs heeft Boskalis het project Ostwind 2 aangenomen waarvoor BoDo goed gepositioneerd is om de nearshore-activiteiten uit te voeren.

foto: Boskalis

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!