Derde windpark van 5 windturbines operationeel op Curaçao

Het nieuwe windpark Tera Kora II van 5 windturbines dat Aspiravi International samen met NuCapital Incorporated op het eiland Curaçao heeft gebouwd, is volledig operationeel en produceert nu groene stroom voor 20.900 gezinnen.

Het nieuwe windpark heeft een geïnstalleerd vermogen van 17,25 megawatt en is een uitbreiding van de bestaande windparken Tera Kora I en Playa Kanoa. Dankzij de bouw van dit derde windpark wordt nu 30 procent van het stroomverbruik op Curaçao geproduceerd door windenergie.

Het eerste windpark op Curaçao werd in 1993 gebouwd en onderging een renovatie in 2012 door een samenwerking tussen NuCapital Inc. en Aspiravi. Er werden toen 2 windparken gebouwd, Tera Kora I en Playa Kanoa, met elk 5 windturbines van 3 megawatt van het type Vestas V90, die samen groene stroom voor 32.000 gezinnen produceren.

Tera Kora II bestaat uit 5 Vestas windturbines van het type V117, met elk een vermogen van 3,45 megawatt. Samen produceren ze hernieuwbare energie voor 20.900 gezinnen en vermijden ze de CO2-uitstoot van bijna 33.500 ton per jaar.

De 3 windparken samen leveren hun groene stroom aan Aqualectra, het nutsbedrijf voor water en elektriciteit in Curaçao dat hiermee 30 procent van het stroomverbruik op het eiland kan invullen. Dankzij de bouw van het nieuwe windpark wordt de doelstelling van Curaçao om tegen 2020 30 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen te halen, nu al gehaald.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!