Opnieuw winst voor Vestas

AMSTERDAM – Windmolenfabrikant Vestas heeft voor de derde keer op rij winst gemaakt. Analisten zien een meer rooskleurige toekomst voor het concern.

Het hoofdkwartier van Vestas waar de resultaten bekend werdenIn het tweede kwartaal hield Vestas onder aan de streep 94 miljoen euro over. Sinds het laatste kwartaal van 2013 maakt het bedrijf al winst nadat het forse ingrepen deed in de organisatie.

Daarvoor werden maar liefst 9 kwartalen met verlies gedraaid.

Het concern zou op termijn zelfs een dividend kunnen uitbetalen aan investeerders, een teken dat de sector meer volwassen wordt, aldus analisten.

De financieel directeur van Vestas, Marika Fredriksson, benadrukte dat het uitkeren van een dividend een signaal geef over de stabiliteit waar Vestas aan werkt.

Offshore windturbine

Naast de positieve kwartaalcijfers meldde het concern ook dat het voor het eerst een order heeft gekregen voor de V164, een windturbine die Vestas in de toekomst ook een fors marktaandeel moet geven in de offshore markt

Energiebedrijf Dong Energy heeft 32 V164-windturbines bestelt bij Vestas. Elke turbines heeft een vermogen van maar liefst 8 megawatt. Tot nu toe was vooral Siemens een grote speler in de Europese offshore markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!