Senvion kiest haven Groningen voor aanleg Trianel Windpark Borkum II

Orange Blue Terminals en de windturbinefabrikant Senvion hebben een contract getekend voor de planning, transport, opslag en pre-assemblage van de windturbineonderdelen voor het Trianel Borkum II windpark. Daarmee vinden de genoemde activiteiten voor  het complete bovenwaterdeel van de windturbines vanuit de Eemshaven plaats en fungeert de Eemshaven opnieuw als basishaven voor een offshorewindproject.

Het windpark betreft de aanleg van 32 Senvion-windturbines, bestaande uit rotorbladen van circa 75 meter lang, 64 torendelen en 32 gondels. Deze onderdelen worden achtereenvolgens naar de Eemshaven getransporteerd, waar een groot deel van de terminal wordt ingericht voor opslag, logistieke handelingen en assemblage. De turbines zijn van het type 6.2M152 en hebben een capaciteit van ruim 6 megawatt.

Trianel Windpark Borkum II beslaat een gebied van circa 33 vierkante kilometer en ligt ongeveer 45 kilometer ten noorden van de Duitse kust. Het windpark levert na voltooiing ruim 200 megawatt energie. Volgens planning is de aanleg van het windpark in het najaar van 2019 afgerond. Voor de Eemshaven is Trianel Windpark Borkum II het zestiende offshorewindproject. Ook voor Trianel Windpark Borkum I diende de Eemshaven als basishaven.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!