15 procent Friese toeristen zou wegblijven bij windmolens

AMSTERDAM – Ongeveer 15 procent van de toeristen bij het Friese Makkum aan het IJsselmeer zou wegblijven of minder vaak komen als er windturbines aan de horizon staan.

Een uitzicht op windmolens
©: Vattenfall/Jorrit Lousberg

Dit blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau ZKA, waar het Friesch Dagblad overbericht.

Er werden, in opdracht van de provincie, 1200 toeristen ondervraagd over wat ze zouden vinden van windmolens in het IJsselmeer.

De dagjesmensen zeggen mogelijk uit te wijken als ze moeten uitkijken op windmolens. De onderzoekers van het rapport benadrukken dat wat er verklaard wordt in een enquête geen voorspelling is van het werkelijke gedrag van mensen.

IJmuiden

Bij IJmuiden staat bijvoorbeeld het offshore windpark Egmond aan Zee met 60 windmolens in zee. Toch blijkt de toeristische sector van het gebied sneller te groeien dan het landelijk gemiddelde.

In het IJsselmeer zijn plannen voor Windpark Fryslân dat een vermogen van 250 tot 400 megawatt kan krijgen en langs een deel van de Friese kust en de Afsluitdijk loopt.

4 gedachten over “15 procent Friese toeristen zou wegblijven bij windmolens

 • 22 juli 2019 om 20:03
  Permalink

  Hable sobre el sexo abiertamente con tu pareja. La prevalencia de la impotencia sexual aumenta con la edad y con la presencia de otras enfermedades, como diabetes, hipertensión, enfermedades cardiacas, obesidades, etc.

 • 29 juli 2019 om 23:33
  Permalink

  Hoy ha tocado clase de aprender sobre el cuerpo, y lo vamos a relacionar con el problema de erección. Recomendamos acudir al andrologo.

 • 2 augustus 2019 om 22:33
  Permalink

  The magic pill helps to regulate the blood flow in the penile area.

 • 7 augustus 2019 om 11:36
  Permalink

  Es un problema más común de lo que creemos: la DE moderada o completa (no un “pinchazo” de vez en cuando) afecta al 8% de los hombres de más de 40 años, y a un 40% de quienes han cumplido ya los 60, según International Journal of Impotence Research.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!