BLIX & partners verricht grondonderzoek voor windparken Hollandse Kust (west)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft BLIX & partners de opdracht gegund voor expert support bij de bodemonderzoeken voor het offshorewindgebied Hollandse Kust (west).

Het gaat om het begeleiden van de geofysische survey, de geotechnische survey en de morfodynamische studie. Met deze opdrachten speelt BLIX een rol bij de verzameling van site data ter voorbereiding op de Nederlandse offshoretenders.

Sinds 2014 levert BLIX aan RVO.nl ondersteuning op het gebied van contract- en projectmanagement voor het verzamelen van site data. Eerder deed BLIX dit voor de offshorewindgebieden Borssele, Hollandse Kust (zuid) en Hollandse Kust (noord).

De resultaten van de studies vormen voor de ontwikkelaar een informatiepakket van de grond-, water-en windcondities in het windgebied ter voorbereiding van de tender. Voor de huidige opdracht zal BLIX ook de kwaliteitscontrole van de grondonderzoeken verzorgen. Hiervoor werkt BLIX samen met onder andere Reynolds International, Wind Support, RPS, Periplus en Marine Geological Advice.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!