Boskalis verwerft kabelcontract van 250 miljoen euro voor Ostwind 2

Koninklijke Boskalis Westminster heeft een contract verworven voor het installeren van exportkabels ten behoeve van de offshorenetverbinding Ostwind 2. Het contract, toegekend door 50Hertz, kent een waarde voor Boskalis van ruim 250 miljoen euro. Het is het grootste kabelinstallatiecontract dat ooit door Boskalis is verworven.

De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshorewindmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zal aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin. Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.

Boskalis gaat het contract uitvoeren in consortium met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Voor dit project gaat Boskalis een geïntegreerde oplossing leveren op basis van inhouse-diensten waaronder UXO-survey, geotechnische en geofysische surveydiensten (red. uitgevoerd door Boskalis-dochter Gardline), prepareren van de zeebodem, uitvoeren van de pre-lay run, transport en installatie van de 220-kilovolt- exportkabels en het herstellen van de zeebodem.

Boskalis zal een breed scala aan eigen materieel inzetten, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen voor geofysisch en geotechnisch onderzoek, kabellegschepen evenals een uitgebreid assortiment trenching-materieel.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!