Consortium RWE gaat voor Windpark Borssele I en II

UTRECHT – Het Duitse energiebedrijf RWE gaat in een consortium met nog 2 bedrijven meedoen in de tender om de eerste 2 delen van offshore windpark Borssele te ontwikkelen.

Dit meldt RWE woensdag. Samen met EDP Renewables en Macquarie Capital gaat RWE zich in eerste instantie focussen op Borssele I en II met een totale capaciteit van 700 megawatt.

“We willen onze positie als grote ontwikkelaar van offshore windparken in Europa uitbreiden”, zegt RWE-topman Peter Terium in een persbericht.

EDP Renewables en RWE hebben ervaring in het ontwikkelen van offshore windparken in Europa. Macquarie fungeert als financieel adviseur.

Volgens João Manso Neto, topman van EDP, is de combinatie van de 3 bedrijven een sterke kanshebber voor het binnenhalen van het windpark.

Juli 2016

Het eerste proces om te bepalen wie de windparken daadwerkelijk mag ontwikkelen start vanaf 1 december 2015 en eindigt op 31 maart 2016. In juli 2016 maakt de Nederlandse overheid bekend welke ontwikkelaars de tender hebben gewonnen.

In totaal zijn voor de Nederlandse kust 3 grote gebieden, Zeeland (Borssele), Noord-Holland en Zuid-Holland, aangewezen voor de ontwikkeling van windmolens op zee. In 2023 moeten er 3.500 megawatt aan nieuwe windturbines zijn geplaatst.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!