Eneco sluit nieuwe contracten voor onderhoud Prinses Amaliawindpark

Eneco heeft de afgelopen periode nieuwe beheer- en onderhoudscontracten afgesloten met Siemens Gamesa, ØER Energy, GEV Windpower en MPI voor het Prinses Amaliawindpark.

Op 23 kilometer voor de kust van IJmuiden ligt Prinses Amaliawindpark. Het windpark levert sinds 2008 stroom aan 125.000 huishoudens. Het is ruim 10 jaar geleden dat Eneco’s eerste windpark op zee zijn eerste groene stroom begon te produceren. Het park, bestaande uit 60 Vestas V80-turbines met ieder een capaciteit van 2 megawatt, wekt sindsdien jaarlijks ruim 400 gigawattuur op. Mede door het aflopen van de bestaande MEP-subsidie bereikt het park, dat technisch in goede staat verkeert, een fase waarin slim assetmanagement volgens Eneco nog belangrijker wordt. Tegen die achtergrond sloot Eneco de afgelopen periode de nieuwe beheer- en onderhoudscontracten af voor het park.

Het aantrekken van nieuwe partners helpt het bedrijf naar eigen zeggen om het kostenniveau verder omlaag te brengen. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan een lager prijsniveau voor de dienstverlening, maar ook aan een meer efficiënte onderhoudsplanning.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!