Heerema wint opdracht voor platform BorWin3

UTRECHT – Heerema Fabrication Group (HFG) heeft een contract gewonnen van Petrofac voor de levering en bouw van het jacket en de palen voor het BorWin3-platform.

Dit platform bevat een Siemens HVDC station waar de wisselstroom die de windturbines produceren wordt omgezet in gelijkstroom voordat deze het onshore Duitse elektriciteitsnet ingaat.

Heerema Vlissingen bouwt het HVDC substation jacket en de palen. Heerema Marine Contractors (HMC) verzorgt het transport en de installatie van het jacket op de Noordzee, in een waterdiepte tot 40 meter, ongeveer 100 kilometer voor de Duitse kust.

Sail Away

De bouw start in het derde kwartaal van 2016 en de sail away staat gepland voor maart 2018. Door de gebundelde kracht van HMC en HFG op het gebied van procurement, fabricage, transport en installatie, inclusief het managen van al deze activiteiten, heeft Heerema een unieke positie.

BorWin3 is onderdeel van de plannen van TenneT om in het Duitse deel van de Noordzee een energienet te bouwen om de stroom van windmolens in zee naar land te brengen.

Het platform heeft een capaciteit van 900 megawatt, waarmee genoeg stroom aan land kan worden gebracht voor 1 miljoen huishoudens, en wordt naar verwachting opgeleverd in 2019.

Heerema werkte eerder al aan de platformen DolWin alpha en HelWin beta.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!