Lening van 7 miljoen van Fries duurzaamheidsfonds voor Windpark Fryslân

UTRECHT – Het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE), het duurzaamheidsfonds van de provincie Friesland, gaat een lening van 7 miljoen euro verstrekken aan Windpark Fryslân.

Windpark Fryslan, Friesland,
Een illustratie van het windpark. ©: Windpark Frysân

Hiermee financiert FSFE een deel van de nog te maken ontwikkelingskosten van het windpark, dat gebouwd zal worden in het Friese deel van het IJsselmeer.

De lening is voor een beperkte periode. Het geld wordt terugbetaald wanneer institutionele beleggers zoals banken en pensioenfondsen de daadwerkelijke bouw van het windpark in 2019 gaat financieren.

De provincie heeft dan altijd nog de mogelijkheden om ook te investeren in het windpark.

Grote bijdrage

 “Onze lening van FSFE aan Windpark Fryslân past erg goed bij de doelstellingen van het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy”, zegt FSFE-directeur Michel Hendriks in een toelichting.

“Het fonds is door de provincie opgericht om financiële middelen ter beschikking te stellen aan projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Windpark Fryslân zal een grote bijdrage leveren aan de Friese doelstelling voor duurzame energie.”

Indirecte betrokkenheid

Projectdirecteur Anne de Groot van Windpark Fryslân is blij met de steun van FSFE in de ontwikkelingsfase van het project en de indirecte betrokkenheid van de provincie.

“De door FSFE verstrekte financiering betreft een lening met een daarbij passend rendement, dat deels winstafhankelijk is. Het is dus zeker geen subsidie. Met de winst kan FSFE weer andere duurzame energieprojecten helpen opstarten.”

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!