‘Ministerie veranderde beelden van uitzicht op windmolens’

AMSTERDAM – De visualisatie die het ministerie van Infrastructuur en Milieu is niet de video waar onder andere wethouders van enkele kustgemeenten zo van schrokken.

©: Eneco
©: Eneco

Op de video die tijdens een eerdere besloten bijeenkomst te zien was, zou de lucht helder zijn waardoor de windmolens veel meer opvielen, zo verklaart een tegenstander van de windmolens tegenover RTV Noord-Holland.

Albert Korper is voorzitter van Stichting Vrije Horizon en wil de windmolens verder in zee hebben. Hij was aanwezig bij de bijeenkomst waar de beelden te zien waren. “Op de video zagen we een strakblauwe lucht en dan zie je de windmolens pas goed” , zegt hij tegenover de zender.

Weertype

Het ministerie bevestigt tegenover RTV Noord-Holland dat de visualisatie nog is aangepast. Eerder waren de beelden nog niet af. Nu is voor een weertype gekozen dat meer voorkomt bij de kust.

Korper heeft overigens besloten om zelf beelden te maken van het uitzicht vanaf de kust op de geplande windmolens. De gemeenten Noordwijk, Katwijk en Zandvoort hebben hier geld voor uitgetrokken.

Het ministerie zette woensdag de omstreden beelden online nadat er al veel consternatie was ontstaan. 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!