Offshore wind in Duitsland voorbij 1 GW

AMSTERDAM – Duitsland heeft een nieuwe grens beslecht in de ontwikkeling van offshore wind. Rond het begin van het nieuwe jaar was het totale vermogen van windmolens die waren verbonden aan het energienet groter dan 1 gigawatt.

Offshore wind in Duitsland
©: Wikipedia Commons/DOTI/Matthias Ibeler

Dit meldt WindGuard namens 4 organisaties. Er draaien nu 258 Duitse windmolens op zee die opgeteld een vermogen hebben van 1.049.2 megawatt.

2014 was een belangrijk jaar voor offshore wind in Duitsland. Er werden 142 windturbines met een gezamenlijke capaciteit van 528,9 megawatt aangesloten op het energienet.

2 gigawatt aan offshore wind

Waarschijnlijk wordt het totale vermogen binnenkort nog fors opgeschroefd. Er staan nog eens 268 windturbines met een capaciteit van 1.218,1 megawatt te wachten op aansluiting op het energienet.

“Op zee hebben we nu officieel de gigawatt-grens gebroken voor geïnstalleerd capaciteit”, aldus Norbert Giese, voorzitter van het comité voor de offshore windindustrie van brancheorganisatie VDMA. “In 2015 verwachten we dat tot 2 gigawatt aan offshore windcapaciteit aan het net wordt aangesloten.”

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!