PVV stelt Kamervragen over aangepaste visualisatie windmolens voor de kust

AMSTERDAM – PVV-kamerlid Barry Madlener heeft Kamervragen gesteld over visualisatie van het uitzicht op de geplande windmolens aan de kust.

©:  Ministerie van Infrastructuur
©: Ministerie van Infrastructuur

Dit meldt RTV Noord-Holland.

Om de beelden was veel te doen. Lokale wethouders zouden na het zien van de visualisatie zijn geschrokken om het uitzicht, maar het ministerie van Infrastructuur wilde de beelden niet openbaar maken.

Toen er vorige week een video online kwam met de visualisatie waren de windmolens nauwelijks te zien. Volgens de voorzitter van een lokale club tegenstanders waren de beelden zo gemanipuleerd om de windmolens minder zichtbaar te maken.

Het ministerie erkende tegenover RTV NH dat het weertype was aangepast. In de eerdere beelden waar zoveel commotie om was, was de hemel strakblauw en het zicht erg goed. In de vrijgegeven beelden was gekozen voor een weertype dat vaker voorkomt en waar minder zicht is op de windmolens.

Madlener wil nu van het ministerie weten of de beelden echt gemanipuleerd zijn en of de overheid het eens is met de PVV dat er een compensatie moet komen voor strandtenthouders aan de kust

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!