Sif vervaardigt monopiles voor offshorewindpark Borssele III en IV

Sif Holding heeft bekendgemaakt dat het de productie van 77 monopiles (68 kiloton) heeft toegekend gekregen voor het offshorewindpark Borssele III & IV.

Borssele III en IV is ontwikkeld door het consortium Blauwwind II bestaande uit Shell, Eneco, Van Oord en Diamond Generating Europe, een volledige dochteronderneming van Mitsubishi Corporation. Het contract is door Van Oord toegekend als de EPCI-contractant voor het project en is nog wel onderhevig aan financiële afsluiting.

Windpark Borssele III en IV ligt ongeveer 22 kilometer op zee vanaf de kust van Zeeland. Het project bestrijkt een gebied van 122 vierkante kilometer met waterdieptes tot 38 meter en zal bestaan ​​uit Vestas V164-9.5 megawatt windturbines. De turbines worden gebouwd op monopilefunderingen zonder overgangsstukken.

Het totale geïnstalleerde vermogen van het Borssele III & IV windpark zal 731,5 megawatt zijn. De productie van monopiles is gepland van begin juli tot december 2018. Het project werd al in het orderboek van Sif gepresenteerd als ‘exclusieve onderhandelingen’ en zal nu worden gepresenteerd als een vast contract. Dit brengt het totale orderboek voor 2018 op 183 kiloton.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!