Van Oord bouwt offshorewindpark Deutsche Bucht

Aansluitend op de bekendmaking door energiebedrijf Northland Power dat de financiering voor het offshorewindpark Deutsche Bucht van 252 megawatt definitief rond is, bevestigt Van Oord dat het de opdracht heeft binnengehaald voor de Balance of Plant-werkzaamheden.

Het offshorewindpark Deutsche Bucht is gelegen in de Duitse Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum. Van Oord heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van de Balance of Plant. De werkzaamheden bestaan uit het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshorehoogspanningsstation. Ook het transport van de windturbines wordt door Van Oord verzorgd. Voor dit project zal Van Oord onder meer het offshore-installatieschip Aeolus en de kabellegger Nexus inzetten. De planning is dat de installatiewerkzaamheden in de tweede helft van 2018 van start gaan. Het windpark Deutsche Bucht zal vervolgens eind 2019 volledig operationeel zijn.

Het geplande offshorewindpark bestaat uit 31 windturbines van elk 8 megawatt, resulterend in een totaal vermogen van 252 megawatt. Dit volstaat om per jaar meer dan 178.000 huishoudens van windenergie te voorzien.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!