Van Oord’s installeert 87 funderingen Walney Extension offshorewindpark

In opdracht van DONG Energy heeft Van Oord het transport en de installatie van 87 funderingen voltooid voor het Walney Extension offshorewindpark. Van Oord’s installatieschepen Aeolus en Svanen hebben deze klus in 4,5 maand geklaard.

Bij oplevering van het project in 2019 zal het offshorewindpark energie leveren aan 500.000 huishoudens in het Verenigd Koninkrijk. Het draagt bij aan de overheidsdoelstellingen van het land om in 2020 15 procent van de energieproductie te winnen uit duurzame energie. Het Walney Extension offshorewindpark ligt in de Ierse zee op ongeveer 19 kilometer uit de kust van Walney Island, Cumbria, Verenigd Koninkrijk. Het park bestaat uit 87 windturbines met een totale capaciteit van 659 megawatt.

Tijdens het project heeft Van Oord zijn 8.000 ton hefschip Svanen ingezet voor de installatie van 56 monopalen. De overige 31 monopalen, evenals de transitiestukken, zijn geïnstalleerd door offshore-installatieschip Aeolus. Walney Extension is het eerste project waarbij de Aeolus succesvol de transitiestukken drijvend installeerde.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!