Vattenfall bereid om windpark op zee Hollandse Kust Zuid subsidieloos te bouwen

Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, gaat een voorstel indienen voor de bouw van een groot windpark op de Noordzeekavels van Hollandse Kust Zuid. Daarmee toont het bedrijf zich bereid het windpark subsidieloos te bouwen daar het de eerste subsidieloze tender is.

De Noordzee en met name de locatie ‘Hollandse Kust Zuid’ is volgens Vattenfall een perfect windgebied en er zijn aanzienlijke synergiën met het andere windpark op zee van Nuon. Het windpark Hollandse Kust Zuid, dat in 2022 moet worden gerealiseerd, past volgens het bedrijf goed in het porfolio en kan ook perfect worden geïntegreerd in de huidige inkoopstrategie.

Gunnar Groebler, hoofd Business Area Wind en lid van de raad van bestuur van Vattenfall,  benadrukt dat de sterke inzet van de Nederlandse regering voor duurzame energie, zoals de scherpe doelen voor wind op zee in het recente Regeerakkoord, een stabiel regelgevingskader creëert in vergelijking met andere markten. Samen met de ondersteuning op het gebied van onderstation- en netwerkaansluiting zijn dit belangrijke factoren geweest in de beslissing om mee te doen.

Op dit moment heeft Vattenfall 74 windparken en zonneprojecten operationeel dan wel in ontwikkeling. Alle verspreid over verschillende landen zoals: Denemarken, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!