Eerste crowdfunding voor Vlaamse windturbine van start

Voor het eerst start er in Vlaanderen een crowdfundingproject om te participeren in de opbrengst van een windproject. Eneco lanceert zo’n project voor een windturbine in de achterhaven van Zeebrugge.

Wie in Zeebrugge woont of werkt, zal als eerste kunnen meegenieten van de opbrengst van duurzame windenergie. De windturbine komt te staan op de site van het European Food Centre (de Visveiling) in Zeebrugge zodra de vergunningen rond zijn. Het zal de 6e turbine zijn die Eneco plaatst in de achterhaven van Zeebrugge. De crowdfunding wordt eerst opengesteld voor wie in Zeebrugge woont of werkt. Zij zullen een bedrag van 300, 600 of 900 euro kunnen investeren waarop een jaarlijks brutorendement van 5 procent wordt gegeven zodra de vergunning rond is. In een latere, tweede fase (eind juni 2017), wordt de crowdfunding opengesteld voor iedereen, waarbij een vast jaarlijks brutorendement van 4 procent wordt gegeven zodra de vergunning rond is. Totdat deze vergunning wordt goedgekeurd krijgt wie intekent 2 procent. De algemene en specifieke voorwaarden, net als andere relevante informatie over deze investering en haar mogelijke risico’s, zijn hier beschikbaar.

Het principe is eenvoudig: inschrijvers tekenen in op een lening die wordt uitgeschreven via MyMicroInvest Finance. Deze participatie zorgt voor een vaste, jaarlijkse rente gedurende de looptijd van de lening. MyMicroInvest en Eneco hebben hierin samen in het verleden al de nodige ervaring opgebouwd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!