Extreem laag ingeschreven voor Marokkaanse windparken

UTRECHT – Een reeks windprojecten in Marokko gaan naar verwachting tegen extreem lage prijzen stroom leveren. Ontwikkelaars hebben tegen fors lage prijzen ingeschreven

Marokko, Afrika,
©: GDF Suez

Ontwikkelaars denken gemiddeld voor 30 dollar per megawattuur te kunnen produceren. Het laagste bod  was 25 dollar per megawattuur.

Waarschijnlijk gaat het nieuwe prijsrecords binnen de windsector. Volgens de Australische nieuwssite Reneweconomy is er eerder in de Verenigde Staten ingeschreven voor een prijs van 25 dollar per megawattuur, maar daar kunnen ontwikkelaars aanspraak maken op een fiscaal voordeel van 30 procent.

‘Echte revolutie’

De Marokkaanse onderminister voor Energie en Milieu verklaart dat het een bijzonder resultaat is en noemt het een echte revolutie.

Ontwikkelaars denken in Marokko tegen extreem lage kosten te kunnen produceren door de harde wind langs de Atlantische kust. Verder profiteren ze ook van een zogenaamde ‘zachte’ lening, een obiligatie met aanzienlijk gunstigere voorwaarden dan normaal.

Wie precies de laagste prijs heeft geboden werd niet bekendgemaakt. In een eerder stadium werd wel duidelijk dat een consortium met onder andere Enel Green, Nareva Holdings en Siemens de laagste prijs had geboden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!