Initiatiefnemer windpark Veenkoloniën staat open voor onderzoek minder turbines

UTRECHT – Een onderzoek naar het bouwen van minder windmolens in Windpark Veenkoloniën is mogelijk, maar waarschijnlijk levert dit weinig op.

Windenergie, Veenkoloniën,
CC0 Public Domain

Harm Jacob Speelman, één van de initiatiefnemers van het windpark, zegt tegenover het Dagblad van het Noorden er open voor te staan.

Hij reageert op een advies van de Commissie mer.

De commisie constateert dat om het beoogde vermogen van 150 megawatt  te halen er “meer of minder turbines nodig zijn afhankelijk van de grootte van de turbines”.

Overzicht

De commissie adviseert om bij een besluit over de grootte en het aantal turbines de combinaties in een toegankelijk overzicht te presenteren “ten behoeve van een transparante belangenafweging”.

Speelman vertelt dat er ook financiële overwegingen bijkomen bij de overweging om wel of niet grotere windturbines te nemen. Die kunnen pas ook definitief gemaakt worden als duidelijk is dat het park er komt.

De betrokken gemeenten zijn ondertussen enthousiast. Wethouder Co Lambert van Aa en Hunze hoopt dat er 2 rijen aan windmolens weg kunnen, zegt hij tegenover RTV Drenthe.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!