Officiële opening Windpark Gemini

John Brace, voorzitter van de Raad van Bestuur van offshorewindpark Gemini, verricht aanstaande maandag de feestelijke officiële opening van Gemini, het grootste windpark van Nederland en een van de grootste wereldwijd.

De opening wordt verricht in aanwezigheid van de bestuursvoorzitters van de 4 aandeelhouders van Gemini, John Brace van Northland Power (belang van 60 procent), Dr. Wolfgang Bischoff van Siemens Project Ventures (20 procent), Pieter van Oord van Van Oord (10 procent) en Arjan ten Elshof van HVC (10 procent).

Het managementteam van Gemini is eveneens aanwezig, algemeen directeur Matthias Haag, financieel directeur Arend Drenthe en operations manager Bart Hoefakker. Voor deze gelegenheid is op het terrein van Gemini in Eemshaven een speciale koepeltent opgebouwd, waarin rondom een 360-gradenvideo wordt vertoond.

Een nieuwe app wordt geïntroduceerd, waarmee iedereen de windsnelheid op zee, de energieproductie van Gemini en de CO2-reductie continu kan volgen. Ook wordt het boek over de wording van Gemini gepresenteerd. Uit erkentelijkheid ontvangen de KNRM en de Waddenvereniging elk een cheque ter waarde van 10.000 euro.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!