Omgevingsvergunning maakt weg vrij voor windpark Groote Haar

De omgevingsvergunning voor het plaatsen van 2 windmolens bij bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem is definitief. Energiecoöperatie De Knotwilg en Eneco gaan het windpark ten noorden van Gorinchem realiseren en exploiteren onder de naam Energie Groote Haar BV.

In opdracht van de gemeente Gorinchem geven Energiecoöperatie de Knotwilg en Eneco handen en voeten aan het windpark. De groene energie die straks wordt opgewekt, is bestemd voor bedrijven op het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar en voor de inwoners van Gorinchem, Arkel, Schelluinen en Hoogblokland. Alle partijen willen met de bouw van het windpark een boost geven aan de energietransitie en een groene omgeving.

Het duurt nog even voordat de bouw van het windpark daadwerkelijk start. De gemeente gaat de bouwlocaties eerst bereikbaar maken voor het werkverkeer. De lokale wegen en bruggetjes zijn ongeschikt om de zware en lange delen van de windmolens over te vervoeren. En de aanleg van het bedrijventerrein start pas later. De gemeente gaat daarom een tijdelijke op- en afrit aanleggen naar de A27.

Als de molens er staan, kunnen inwoners in en rond Gorinchem straks hun eigen groene energie opwekken en gebruiken. Dat kan door een stukje van de windmolens te kopen en windenergie af te nemen. Het is ook mogelijk om in de windmolens te beleggen zonder dat energie af te nemen.  Investeren kan nu al door geld te lenen aan Energiecoöperatie de Knotwilg voor de realisatie van de molens. (foto: Eneco)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!