Omwonenden schrijven voor ruim 9 miljoen euro in op participaties in Westermeerwind

441 inwoners van de gemeente Noordoostpolder, Urk en voormalig Lemsterland hebben zich ingeschreven voor participatie in de Westermeerwind-fondsen. In totaal participeren zij een totaalbedrag van  9,2 miljoen euro.

Er hebben 363 personen ingeschreven op participaties in het Westermeerwind Leningenfonds voor een totaalbedrag van 5,9 miljoen euro. Het maximale bedrag waarvoor geparticipeerd kan worden in het Westermeerwind Leningenfonds is echter 5 miljoen euro. Dat betekent dat alle participanten in het Leningenfonds (de ‘Leningparticipanten’) 83,74 procent van de participaties toegewezen hebben gekregen van de participaties waarvoor zij zich hebben ingeschreven, waarbij de minimuminleg van 500 euro gehandhaafd blijft.

Het bedrag dat de Leningparticipanten hebben overgemaakt voor de participaties die niet aan hen zijn toegewezen, wordt zo snel mogelijk naar hen teruggestort. Elke Leningparticipant kan de aankoop van zijn participaties zien in zijn (beveiligde) persoonlijke ‘Mijngavoordewind’- omgeving.

Naar verwachting ontvangen de participanten in het Westermeerwind Leningenfonds de eerste rente op hun participaties in oktober dit jaar. Vervolgens zal ieder jaar in oktober de rente betaald worden. Uiteraard is de rente-uitkering alleen mogelijk als de kasstromen dit toelaten.

Er hebben 145 personen ingeschreven op participaties in het Westermeerwind Aandelenfonds voor een totaalbedrag van 3,3 miljoen euro. De participanten in het Westermeerwind Aandelenfonds (de ‘Aandelenparticipanten’) krijgen alle participaties toegewezen waarvoor zij zich hebben ingeschreven. Elke Aandelenparticipant kan de aankoop van zijn participaties zien in zijn (beveiligde) persoonlijke ‘Mijngavoordewind’-omgeving.

Naar verwachting ontvangen de Aandelenparticipanten het eerste dividend op hun participaties in maart dit jaar. De dividenduitkering daarna wordt in oktober dit jaar verwacht. Vervolgens zal ieder jaar in oktober dividend worden uitgekeerd. Uiteraard is dividenduitkering alleen mogelijk als de kasstromen dit toelaten.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!