Opnieuw opent Eneco nieuw windpark

AMSTERDAM – Opnieuw heeft Eneco een nieuw windpark geopend. Nadat 5 windmolens in de gemeente Nieuwegein officieel gingen draaien, is nu een windpark van 5 turbines in de Brabantse gemeente Reusel-De Mierden geopend.

Eneco
©: Eneco

Dit meldt Eneco dinsdag.

De 5 nieuwe windmolens aan de Laarakkerdijk in Reusel gaan jaarlijks genoeg groene stroom produceren voor 7.400 huishoudens, meer dan twee keer zoveel als het aantal huishoudens in de gemeente.

Maandagmiddag openden burgemeester Harrie Tuerlings en Katja Langen, directeur Wind op Land bij Eneco, het park officieel. De opening van het park past in de ambitie van Reusel-De Mierden om in 2025 energieneutraal te zijn. Milieuwethouder Cees van de Ven: “Hiermee zetten we als gemeente én als regio echt een grote stap in dat traject.”

Eerste grote mijlpaal

Katja Langen, directeur Wind op Land bij Eneco voegt toe: “Ik ben er trots op dat de opening van dit windpark de eerste grote mijlpaal vormt voor de klimaatambities van de gemeente. Een park dat, na jaren van voorbereiding, eindelijk haar eerste duurzaam opgewekte megawatturen aan het energienet mag leveren.”

Eneco gaat naar eigen zeggen een “uitstekend windjaar” tegemoet. Later dit jaar worden nog eens 2 grote windpark opgeleverd. In de Noordzee wordt windpark Luchterduinen geopend en in Delfzijl gaan 19 windmolens draaien. Gezamenlijk produceren ze genoeg windstroom voor 200.000 huishoudens.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!