Raad van Kinderen van Essent opent windpark Kattenberg-Reedijk

De Raad van Kinderen van Essent heeft samen met Burgemeester Severijns van Oirschot en Burgemeester Janssen van Oisterwijk het Windpark Kattenberg-Reedijk officieel in gebruik gesteld.

Het windpark is ontwikkeld door innogy, het moederbedrijf van Essent. De 4 windturbines hebben een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 10 megawattpiek. Het windpark kan hiermee 8.500 Nederlandse huishoudens voorzien van groene stroom. Een gedeelte van de opbrengst van de opgewekte energie gaat naar de gemeenten Oisterwijk en Oirschot. Dit is bedoeld om de realisatie van lokale duurzame projecten te stimuleren.

De opening van het windpark werd verricht onder grote belangstelling van omwonenden, vertegenwoordigers van de gemeenten Oirschot en Oisterwijk en innogy/Essent medewerkers. Na de openingsspeeches van Essent chief executive officer Patrick Lammers en de burgemeesters van Oirschot en Oisterwijk werd de officiële opening verricht door De Raad van Kinderen van Essent met de beide burgemeesters. De Raad van Kinderen van Essent, die bestaat uit leerlingen van basisschool de Wittering.nl uit Rosmalen, adviseert het energiebedrijf dit jaar over windenergie.

Windpark Kattenberg Reedijk bestaat uit 4 windturbines die parallel aan de snelweg zijn geplaatst. 2 in de gemeente Oisterwijk, de andere 2 in de gemeente Oirschot. Een deel van de inkomsten uit het windpark wordt jaarlijks in de vorm van een duurzaamheidsbijdrage betaald aan de gemeenten. Hiermee kunnen andere lokale duurzame projecten worden ondersteund. De naam dankt het park aan de nabijgelegen wegen Kattenberg en Reedijk die juist buiten het windpark de A58 kruisen. De 4 windturbines staan ongeveer 500 meter uit elkaar ten noorden van de A58.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!