RWE overweegt juridische stappen na vergelijking met Duitse bezetter

AMSTERDAM – Het Duitse energieconcern RWE neemt mogelijk juridische stappen tegen actievoerders in Meeden die het concern op borden vergeleken met de Duitse invalsmacht uit de Tweede Wereldoorlog.

Windmolens aan een rivier
©: Rijkswaterstaat , Ruimte voor de Rivier / Ruben Smit

Dit zegt het energieconcern tegenover het Dagblad van het Noorden. RWE reageert hiermee op de borden die actievoerders van Storm Meeden hebben opgehangen in het Groningse dorp, onder andere naast een basisschool, en de brief die is opgesteld naar lokale horeca.

Storm Meeden gaf in de brief aan de horeca-ondernemers moeten vrezen voor ‘ernstige incidenten’ als ze informatiebijeenkomst over de windmolens faciliteren. De protestgroep zegt de eigen achterban niet meer in de hand te hebben.

RWE

RWE geeft aan het verder te betreuren dat de actievoerders kinderen gebruiken om hun boodschap te verkondingen. “Storm Meeden is echt een grens over gegaan. Wij willen die borden weg hebben. Het kan niet zo zijn dat medeburgers worden geïntimideerd”, aldus een woordvoerder. Verder zegt het bedrijf dat Storm Meeden het een open dialoog tegenwerkt door horeca te intimideren.

Storm Meeden zegt niet onder de indruk te zijn van de uitlatingen. Jan Hendriks van de actiegroep zegt geen escalatie te willen, maar hij vindt dat omwonenden helemaal geen inspraak meer hebben in de gang van zaken.

Lees meer over het protest tegen windmolens bij Meeden 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!