Samenwerkingsverband Goede buren gaat Windmolenpark Streepland ontwikkelen

Een nieuw samenwerkingsverband tussen energiebedrijf Greenchoice, Coöperatie Windunie en duurzaam beleggingsfonds Meewind heeft geleid tot een toewijzing van de ontwikkeling en exploitatie van Windmolenpark Streepland in Moerdijk. Vorige maand diende Goede Buren zijn plan van aanpak in bij de beoordelingscommissie en onlangs werd bekend dat het plan de hoogste score kreeg. De bouw van het park staat gepland begin 2020 en zal medio dat jaar draaien.

De belangrijkste criteria vanuit opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf waren het betrekken van omwonenden bij het windmolenpark en de beperking van hinder, zowel bij bouw als bij exploitatie. Greenchoice, Windunie en Meewind hebben alle 3 ervaring met de ontwikkeling en financiering van duurzame energieprojecten en besloten de handen ineen te slaan voor dit project. ‘Toegevoegde waarde creëren voor de omgeving is uiteindelijk de essentie van ‘Goede buren’’, aldus Derck Truijens, projectmanager bij Windunie. ‘We maken daar onder andere werk van door het nemen van verregaande milieumaatregelen. Bovendien stellen we een speciale omgevingsmanager aan om het concept te bewaken en uit te voeren.’

Het windmolenpark wordt ontwikkeld aan de A16 bij Moerdijk. Het betreft 3 windturbines van 12 tot 15 megawatt die onderdeel uitmaken van het overkoepelende project WindA16 waar enkele jaren geleden mee is gestart door de provincie Noord-Brabant. WindA16 bestaat in totaal uit 28 windmolens die onderdeel zijn van de doelstelling van de provincie om in 2050 energieneutraal te zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!