Senvion tekent 4-jarig contract voor onderhoud Windpark Prinses Alexia

Senvion heeft een contract getekend om Windpark Prinses Alexia (red. het voormalige windpark Zuidslob) van Vattenfall in Zeewolde te onderhouden. De windmolens hebben een gezamenlijk vermogen van 122 megawatt.

‘We kijken er naar uit om samen met Vattenfall en Nuon te werken aan een van Europa’s grootste onshore windparken. Onze serviceteams zullen hard werken om ervoor te zorgen dat de Senvion 3.4M104-turbines zo efficiënt mogelijk werken om het rendement te maximaliseren’, aldus Knud Rissel, Managing Director Noord-Europa van Senvion.

Teams van turbinetechnici van Senvion en Vattenfall / Nuon onderhouden de 36 Senvion 3.4M104-turbines van het windpark Prinses Alexia vanuit hun basis in Nijkerk.

Het windpark is eigendom van Vattenfall via haar 100 procent dochteronderneming Nuon. Het windpark is al in gebruik genomen in september 2013 en genereert elektriciteit voor maximaal 88.000 huishoudens stroom per jaar. De bouw van prinses Alexia begon eind 2011, het hele project werd binnen 17 maanden door Senvion voltooid.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!