Stadstafel Klundert verzet zich tegen windmolens

UTRECHT – De Stadstafel en de Stadsraad in Klundert verzetten zich tegen de geplande windmolens even buiten het Brabantse dorp.

Windmolens, Windenergie, Hoevensche Beemden, Noord-Brabant, Eneco,
©: Eneco

Dit meldt het lokale medium de Internetbode. Tijdens een vergadering bleken de leden van beide groepen, waarin burgers uit het dorp zijn vertegenwoordigd, van plan actie te ondernemen.

Zo zijn er plannen om zienswijzen in te dienen, maar wil men ook de bevolking mobiliseren met een flyeractie en handtekeningen gaan verzamelen.

Akkoord

De gemeente is akkoord met het windpark en de locatie, maar de leden van de Stadstafel verwijten de lokale overheid bijvoorbeeld alleen naar het Havenschap te hebben geluisterd als het gaat om de locatie.

In de haven van Moerdijk wil Nuon maximaal 8 windturbines plaatsen. Als alles goed gaat worden de eerste windmolens ongeveer in 2019 geplaatst. De windmolens komen relatief dicht bij de huizen van Klundert.

Tijdens een zogeheten geluidssafari werden inwoners van het dorp uitgenodigd naar bestaande windmolens te komen luisteren. Tijdens de tocht, waar zo’n 20 mensen aan deelnamen, bleek dat in de praktijk niemand het geluid echt overlastgevend vond. De grootste tegenstanders zouden niet mee zijn geweest.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!