VEH Woonkieskompas: liever inspraak bij windmolens dan vergoeding

Bijna 60 procent van de ruim 146.000 mensen die tot nu toe het Woonkieskompas van Vereniging Eigen Huis hebben ingevuld, wil geen financiële vergoeding in ruil voor het inleveren van inspraakmogelijkheden.

Ze vinden dat er rekening moet worden gehouden met hun belangen als er windmolens in hun woonomgeving worden gebouwd. Een kleine 20 procent van de omwonenden voelt wel voor een vergoeding als ze daarvoor minder te zeggen krijgen over de locatie van windmolens in hun buurt en 14 procent staat hier neutraal tegenover.

Bijna 55 procent vindt dat de overheid huiseigenaren met een slecht energielabel niet mag verplichten om hun woning te isoleren. Ruim 22 procent vindt dat dit wel verplicht moet worden, een kleine 15 procent heeft daarover geen uitgesproken mening.

Dit zijn enkele van de uitkomsten van het WoonKieskompas van Vereniging Eigen Huis. Deze kieshulp laat de standpunten van politieke partijen zien over kwesties als verplichte energiebesparing in huis, windmolens in woonbuurten of de afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Huiseigenaren en huurders die het woonbeleid van politieke partijen belangrijk vinden kunnen de verschillende politieke standpunten toetsen aan hun eigen opvattingen op woonkieskompas.nl.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!