Wethouder Emmen: Ik ben enorm teleurgesteld

AMSTERDAM – Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen zegt enorm teleurgesteld te zijn in het voornemen van de provincie om zelf voor 95,5 megawatt aan windmolens te plaatsen in de regio.

Windturbines aan het einde van een weg
C: Marco Derksen

Dit zegt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. Met deze actie zet de provincie de gemeente buitenspel.

Van der Weide onderbrak zijn vakantie voor het overleg met de provincie. Hij verklaart al eerder het gevoel te hebben gehad dat de provincie een eigen plan zou trekken.

Volgens de wethouder gaat de provincie hiermee voorbij aan de wens van de bevolking. De partij van Van der Weide had juist bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen zetels gewonnen omdat de partij geen windmolens meer wilde.

‘Emmen wil ook niet’

Eerder had Emmen juist een afspraak gemaakt met de provincie om ruimte te zoeken voor 60 megawatt aan windmolens, maar Van der Weide verklaarde na de verkiezingen zich hier niet aan te willen houden.

De wethouder verklaart dat hij visie mist bij de provincie. Hij snapt ook niet waarom in Emmen juist windmolens moeten staan en niet in andere gemeenten. “Als ik vraag waarom er maar vier gemeenten in aanmerking komen om windmolens te plaatsen, zegt de gedeputeerde: de andere gemeenten willen niet. Maar Emmen wil óók niet!”

‘Onbetrouwbaar is een groot woord’

De voormalig wethouder van de VVD die het vraagstuk in haar portfolio had, zegt dat het huidige college heeft gefaald. “Onbetrouwbaar is een groot woord, maar het nieuwe college heeft hier echt gefaald en onverstandig geopereerd.”

Van der Weide hoopt het plaatsen van de windmolens te kunnen uitstellen. De provincie moet eerst een plan opstellen en dit kan volgens hem wel tot een jaar duren.

4 gedachten over “Wethouder Emmen: Ik ben enorm teleurgesteld

 • 22 juli 2019 om 14:56
  Permalink

  Generalmente esto se produce cuando no fluye suficiente cantidad de sangre hacia el pene. Dije que iba a hablar del Cialis, y lo hago.

 • 3 augustus 2019 om 22:07
  Permalink

  However, prostate surgery to remove the cancer and radiation therapy to treat prostate cancer can cause ED.

 • 3 oktober 2019 om 10:35
  Permalink

  A menos que haya experimentado depresión por sí mismo, puede pensar que es algo parecido a la tristeza. Es importante diferenciarla de otros problemas sexuales, como la falta de deseo, las alteraciones de la eyaculación o los trastornos del orgasmo. En muchos casos de disfunción eréctil la prevención sobre los hábitos alimenticios hace que puedan superarse estas enfermedades y afecciones con remedios y productos naturales para la misma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!