Windpark Nijmegen heeft subsidie toegekend gekregen

AMSTERDAM – Er is subsidie toegekend vanuit de SDE+, de grootste subsidieregeling voor groene energie in Nederland, voor windpark Nijmegen-Betuwe. 

Lagerwey
©: Lagerwey

Het is de laatste stap in de ontwikkeling van het windpark van 5 windmolens. In het voorjaar van 2016 wordt volgens planning gestart met de bouw waarna de turbines op 1 november 2016 moeten gaan draaien. 

Voor windmolens is een bedrag van maximaal 20,8 miljoen euro toegezegd voor een periode van 15 jaar. Per geproduceerde kilowattuur groene stroom krijgen de exploitanten een bedrag van 7,55 cent, bovenop de inkomsten van de verkoop van de stroom. 

15 miljoen euro

In totaal wordt er 15 miljoen euro gestoken in de ontwikkeling van het windpark, dat straks genoeg windstroom produceert voor het jaarverbruik van 7.100 huishoudens.

De cooperatie die het windpark ontwikkelt, steekt zelf ongeveer 2 miljoen euro in het project. Inmiddels zijn er al voor 2,3 miljoen euro aan aanvragen ontvangen.

Onderhandelingen met de bank

Medio september ontvangen de leden bericht over het aantal windaandelen dat definitief is toegekend. Ook starten dan de onderhandelingen met een bank voor het resterende bedrag, dat nodig is om het windpark te realiseren.

Lees meer over de ontwikkeling van het windpark in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!