1.700 kerken over op 100 procent windenergie uit Nederland

Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt over op 100 procent Nederlandse windenergie van energieleverancier Greenchoice. Sinds begin 2013 krijgen inmiddels ruim 1.700 kerkgebouwen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van Greenchoice.

Vanaf 2017 komt die stroom uitsluitend uit Nederland, een bewuste keuze van het collectief. Een kwart van de groene stroom komt uit de nieuwe eigen windmolens van Greenchoice aan het Hartelkanaal.

Jeroen Crajé van de begeleidingscommissie Energie voor Kerken: ‘We investeren vol overtuiging in Nederlandse windenergie. Daarmee dragen wij vanuit de kerken actief bij aan het groener maken van ons land. Energie voor Kerken staat voor het gebruik van alleen duurzame energie en heeft daarnaast ook aandacht voor energiebesparing en het verduurzamen van kerkgebouwen.’ Het energiecontract wordt verlengd tot en met 2019.

Ton van der Linden van Greenchoice: ‘De keuze van de kerken voor Nederlandse stroom helpt  met het bereiken van ons duurzame doel: 100 procent groene stroom uit Nederland. Greenchoice is daarnaast de enige leverancier die op grote schaal het gasverbruik van klanten compenseert met CO2-compensatieprojecten wereldwijd.’

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!