Blikken met pinnen in weilanden agrariërs Meeden, boeren vermoeden sabotage tegenstanders windmolens

UTRECHT – Tegenstanders van windmolens in Meeden worden er van beschuldigd lokale boeren die meewerken aan de plannen voor windpark te saboteren.

De agrariërs vonden de afgelopen dagen tientallen blikken met pinnen erin op het land, zo meldt het Dagblad van het Noorden woensdag.

De boeren zijn net bezig met oogsten en de blikken kunnen de oogstmachines fors beschadigen. Een tweetal ondernemers heeft al aangifte gedaan.

Volgens de agrariërs liggen de blikken alleen op de weilanden waar in de plannen windmolens komen. Geen toeval, denken zij.

Lees meer over Windpark Meeden

Escalatie

De ruzie tussen de boeren en de actiegroepen escaleerde maandagavond, schrijft de lokale krant. Een agrariër kwam Jan Hendriks, woordvoerder van Storm Meeden, tegen op een landweg. Een woordenwisseling leidde ertoe dat de agrariër één van de blikken in de auto van Hendriks gooide.

Hendriks ontkent betrokkenheid bij de sabotage, maar zegt dat de boeren dit kunnen verwachten.

Tegenover RTV Noord vertelt een lokale boer dat het nu oorlog is in de regio. “Ze zijn nog minder dan IS, het is tuig. Als zij ons op deze manier de oorlog verklaren, dan verklaar ik hen vanaf nu ook de oorlog”, aldus boer Gert Sandee.

Lees ook: NLVOW voorziet sabotage bij windturbines Veenkoloniën

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!